Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde Denetim ve kontrol hizmetlerinde görev alacak personelin eğitimine ilişkin” Kontrol Görevlisi Kursu” düzenleniyor.
Toplantı salonunda 26-30.09.2016 tarihlerinde düzenlenecek olan Kontrol Görevlisi Kursuna Kırklareli İl Müdürlüğünden 6,Yalova İl Müdürlüğünden 1 ve İl Müdürlüğümüzden 29 personel olmak üzere (21 Veteriner Hekim, 9 Gıda Mühendisi, 5 Ziraat Mühendisi ve 1 Su Ürünleri Mühendisi) 36 kursiyer katıldı.
Kursun açılışında konuşan İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca “Bakanlığımızın en önemli görevleri arasında Gıda konusu gelmektedir. Tarım ürünlerinin güvenli bir şekilde üretimi ile birlikte bunun sofralarımıza güvenli bir şekilde ulaşması da önem arz etmektedir. Gıda denetimleri, vicdani sorumluluğu da olan zor ve özen isteyen bir görevdir.
Bunun üstesinden gelinebilmesi için kanun ve yönetmeliklerin özümsenmesi gerekir. Kurs boyunca sizlere hem mevzuat yönünden hemde uygulamada karşılaşılan sorunlar ile ilgili olarak eğitim verilecektir. Halkımızın sağılığı adeta sizlerin omuzlarınızda, ne kadar titizlikle görevimizi yerine getirirsek sofralarımıza o kadar sağlıklı ürün girmiş olur. Bütün arkadaşlarımızın bu bilinçle çalışmasını istiyoruz.” dedi.