Tarım Paneline Yoğun İlgi - Et Tavuk Piyasası

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Tarım Paneline Yoğun İlgi

Tarım Paneline Yoğun İlgi

Bandırma Rotary Kulübü’nün, bu yıl 6’ncısını düzenlediği Tarım Paneli çok yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Bandırma Ticaret Borsası’nın Konferans Salonunda düzenlenen panelde Soya Fasulyesi, Kanola Bitkisi ve Buğday ele alınarak enine boyuna konuşuldu.
Çok sayıda üreticinin katıldığı panele Onyedi Eylül Üniversitesi Ekonometri Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Metehan Yılgör başkanlık etti. Panele konuşmacı olarak Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Arıoğlu, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Baytekin ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Toprak ve Su Kaynakları Bölüm Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Sami Süzer yer aldı.tarım paneli
Panel öncesi bir konuşma yapan Bandırma Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Ali Ozar, “Bandırma Rotary Kulübü’nün düzenlediği 6.Tarım Paneli’ne hoşgeldiniz. Kulübümüzün daha önceki yıllarda düzenlediği Tarım panellerinde damlama sulama sistemlerinin kullanımı ve kökboğaz hastalığı gibi konular işlenmişti. Bugün soya fasülyesi, buğday ve kanola bitkilerinin üretimi konusu işlenecek. Herbir ürünün kendine özgü, farklı avantajları var.Amacımız sîzlerin bu avantajları öğrenmenizi sağlamak ve aynı zamanda yaşadığınız mevcut sorunlara değerli hocalarımızın katkılarıyla çözüm bulmaktır.
Bölgemize önemli ölçüde katkı sağlayacağına inandığımız ve bu yıl altıncısını düzenlediğimiz tarım penelleri, uluslararası rotary’nin 6 ana ilgi alanından biri olan ekonomik ve kırsal kalkınma konusuna dâhildir.
Organizasyonda emeği geçen ve bizden desteklerini esirgemeyen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara şahsım ve kulübüm adına teşekkür ederim.”dedi
Borsa Başkanı Halit Sezgin ise, Bandırma Borsası’nın Türkiye’de ki 113 borsa arasında ilk 10’ncu sırada yer aldığını belirterek, bunda bölgemizde ki üreticilerin katkısının büyük olduğunu söyledi. Sezgin, “Yapılan bu tarz panel ve organizasyonların hep daha fazla üretim elde edebilmenin yollarını öğrenmemizi sağladığına inanıyorum. Bölgemiz coğrafi konum olarak çok avantajlı bir noktadadır. Çok ciddi tarım alanlarımız var. Bu alanları en iyi şekilde kullanma yollarını öğrenmemiz gerekiyor.” Dedi
Sezgin, Bunun yanında hem sanayi hemde tarım alanlarında atılım yapılmak istendiğini söyleyerek, bölgede de bu tarz sanayi alanlarının oluşturulmak istendiğini ve borsa olarak çevreyi kirletecek, tarım alanlarını yok edecek sanayinin yanında olmayacaklarını da sözlerine ekledi.
Daha sonra panelistler bölgede Soya Fasulyesi, Kanola Bitkisi ve Buğday gibi ürünlerin yetiştirilmesi ve üreticilere sağlayacakları avantajlardan bahsettiler. Konuşmaların ardından soru cevap aşamasında katılımcılar konuklara sorular sorarak merak etikleri konular hakkında bilgiler aldılar.
Panelin sonunda ise panelistlere plaketler verildi.
Salonun katılımcılar tarafından doldurulması ise organizasyonu düzenleyenleri oldukça memnun etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?



BİRDE BUNLARA BAKIN

Facebook Sayfamız